Woning in Staatsliedenbuurt gesloten na vondst drugs, granaatbom en vuurwapen

Een woning in de Staatsliedenbuurt is op last van burgemeester Femke Halsema voor zeker drie maanden gesloten. In de woning aan de Van Beuningenstraat werden meerdere soorten drugs, een granaatbom en een vuurwapen aangetroffen. Daarnaast vond de politie illegaal vuurwerk en iets meer dan 40.000 euro contant geld. 

Naar aanleiding van observaties van de gebruiker van de woning concludeerde de politie dat er sprake was van verdacht gedrag. De politie kreeg het vermoeden dat de man zich bezighield met de handel in (hard)drugs vanuit de woning. Agenten hebben hem na een achtervolging met de auto aangehouden. Hierbij is een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen in het vluchtvoertuig. Vervolgens werd de desbetreffende woning onderzocht en kwamen de verboden goederen en middelen aan het licht.

Onbewoonde woning

Volgens de politie gaat het om een feitelijk onbewoonde woning. Dit blijkt uit de inrichting van de woning. Ook ontbreken er kledingstukken en verzorgingsproducten. Daarnaast heeft een van de twee ingeschreven personen aangegeven niet in de woning te verblijven. 

Om de ‘criminele loop’ uit de woning te halen en de openbare orde onmiddellijk te herstellen, heeft de burgemeester besloten om de woning voor drie maanden te sluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *