Winterkouderegeling daklozen vanaf morgen open: “Medisch onverantwoord om buiten te slapen”

De winterkouderegeling voor dak- en thuislozen in Amsterdam gaat morgen van start. Dat houdt in dat er extra slaapplekken beschikbaar komen voor daklozen die niet in staat zijn om alternatieven voor onderdak te vinden bij aanhoudende winterkou. De temperatuur daalt dusdanig dat de vier grote steden hebben besloten om de regeling in te laten gaan.

Als het ’s nachts door vrieskou of extreem weer te gevaarlijk wordt om buiten te slapen, bepalen de GGD’s en gemeenten van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) samen wanneer de winterkouderegeling in deze steden ingaat. “De weersomstandigheden zijn dit weekend zodanig dat het medisch niet verantwoord is om buiten te slapen”, aldus de gemeente. De regeling duurt meestal meerdere nachten en kan afhankelijk van het weer in de wintermaanden meerdere keren van kracht zijn. 

Bed, douche en warme maaltijd

Vanaf morgen kunnen Amsterdamse dak- en thuislozen zich tussen 16.30 uur en 22.00 uur melden bij de opvanglocatie aan de Transformatorweg 6. Ze krijgen een bed, douche, warme maaltijd en ontbijt. De opvang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *