Werkzaamheden Haarlemmermeercircuit door drukte rond school: ”Veel kinderen worden met de auto gebracht”

Op de Amstelveenseweg worden ter hoogte van het Haarlemmermeercircuit verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Dit wordt gedaan om de verkeerssituatie rond de Britse School veiliger te maken. Het Verkeer neemt een kijkje bij de werkzaamheden.

”We zitten een beetje in de herrie vandaag”, vertelt de uitvoerder van het werk. ”We zijn nu de de belijning aan het verwijderen en we hebben vanochtend een stukje asfalt gemaakt.”

Dat er aanpassingen worden gedaan aan de weg heeft te maken met enorme drukte op het Haarlemmermeercircuit, met name in de ochtendspits. ”Elke ochtend worden veel kinderen met de auto naar school gebracht. En we hebben geconstateerd dat er een risico is op conflict tussen de auto’s, fietsers en voetgangers”, vertelt projectmanager Onno Terpstra.

Bewoners en voorbijgangers die we spreken vinden het goed dat de weg wordt aangepakt. ”Ik zit hier vaak op een bankje en zie dan bijna ongelukken gebeuren”, vertelt een man. Een vrouw die in de straat woont merkt op dat er veel te veel auto’s rijden. ”Ik vind het goed als ze dat beter maken.” 

Terpstra legt uit dat er verschillende aanpassingen worden uitgevoerd. ”Zo wordt de oversteek bij de Havenstraat aangepast zodat er vanuit de auto’s beter zicht ontstaat op de fietsers en daarna de voetgangers. Ook wordt de bocht voor de fietsers wat ruimer zodat ze niet meer schuin over het zebrapad zullen rijden.”

Naast deze maatregelen komen er ook extra Kiss&Ride plekken aan de Amstelveenseweg zodat er minder auto’s de Havenstraat in hoeven te rijden. En wordt de oversteek aan de noordzijde van het Haarlemmermeercircuit veiliger gemaakt met borden en een verkeersdrempel.

De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. ”Dit doen we zoveel mogelijk tijdens de vakanties, zo heeft de Britse school nu Paasvakantie. We combineren het ook met de meivakantie”, aldus Terpstra. Autoverkeer kan op dit moment de Havenstraat niet inrijden en fietsers moeten afstappen of omfietsen.

”Balen, het gebeurt overal in de stad momenteel. Er is geen fietsroute meer waar je niet hoeft af te stappen of om moet fietsen”, vertelt een dame op de fiets. En dat duurt nog even want half mei zijn de werkzaamheden hier klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *