Vuur containercomplex Riekerhaven laait weer op, deel van pand ingestort

De brand in het containercomplex aan de Voetbalstraat in de wijk Riekerhaven in Nieuw-West is vermoedelijk veroorzaakt door brandstichting. Er is een verdachte aangehouden, wist een woordvoerder van de brandweer. Ook verschillende bewoners hebben aan AT5 laten weten dat het waarschijnlijk gaat om een bewoner ‘die in de war is’. Het gaat om een complex met tientallen containerwoningen voor studenten en statushouders. 

De zeer grote brand werd vanmorgen opgeschaald naar GRIP 1, dat betekent dat er zoveel mogelijk hulpverlening op af is. Er is een persoon met onbekend letstel naar het ziekenhuis gebracht, verder zijn alle bewoners in veiligheid gebracht. De brandweer liet rond 9.45 uur weten het vuur nog niet onder controle te hebben, de brand brak rond 8.30 uur uit. Om 10.10 uur laaide het vuur weer op, een deel van het uitgebrande complex is ingestort. Ook was er rond 11.15 uur een flinke explosie.

Op verschillende filmpjes die naar AT5 zijn gestuurd is te zien dat er meerdere woningen op bovenste etage van het complex compleet zijn uitgebrand. De bewoners worden opgevangen in het complex Overschie.

De brandweer adviseert door de grote rookontwikkeling ramen en deuren dicht te houden. De rook is tot ver in de wijde omgeving te zien. Het zit de bewoners daar niet mee, eerder dit jaar waaide op hetzelfde complex het dak van een aantal woningen tijdens de storm Eunice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *