Verontwaardiging over kom van Blond Amsterdam met tekening Anne Frank

Een kom die tot voor kort werd aangeboden op de webshop en in de winkels van serviesmerk Blond Amsterdam heeft voor ophef gezorgd. Op de kom staat, naast de oer-Hollandse windmolen, vlaflip en schaats, ook de beeltenis van Anne Frank. Blond heeft het artikel inmiddels uit de webshop gehaald.

De kom is onderdeel van de ‘Hollands Glorie’-collectie van het merk dat voornamelijk bekend is van het geïllustreerde aardewerk.

De tekening van Anne Frank zorgt voor een hoop ophef. ‘Anne Frank op kitscherig servies van Blond Amsterdam, het is echt waar’, schrijft een verbaasde Twitteraar. ‘Een heel gelukkig kijkende Anne Frank. Wtf’, schrijft een ander. ‘Totaal ongepast.’ 

‘De serie waarin de kom is verschenen hoort een positieve herinnering te zijn aan Hollandse taferelen en helden waar wij trots op zijn. Helaas komt dit gevoel niet bij iedereen over op de manier die wij voor ogen hadden’, schrijft Blond in een reactie. ‘Dit is absoluut niet onze bedoeling geweest. Wij vinden dit erg vervelend en zijn hiervan geschrokken.’

Blond heeft de kom inmiddels uit haar webshop gehaald en belooft nu dat het artikel ook niet meer terugkeert in de collectie. Het bedrijf zegt ook dat het geld dat met de kom is verdiend, gedoneerd zal worden. Consumenten die dat willen, kunnen het artikel gratis retourneren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *