Verkeerschaos rond CS nóg erger door touringcars: “Enorme opstopping”

Kerende touringcars op de De Ruijterkade zorgen ervoor dat automobilisten nog langer stilstaan rond het Centraal Station. De gemeente is zich daar inmiddels ook van bewust en zoekt een andere tijdelijke halte voor de bussen. 

Vorige week werd de Oostertoegang afgesloten voor werkzaamheden en moeten automobilisten via de De Ruijterkade rijden. Daar mogen touringcarchauffeurs hun klanten laten uitstappen, maar daarna moeten de bussen keren. Omdat er ook gewerkt wordt aan die straat, is de zogeheten keerlus weg en keren de bussen bij het viaduct, waardoor verkeer dan tegengehouden moet worden door verkeersregelaars. 

Een buurtbewoner spreekt van een ‘enorme opstopping’. “Dit had je toch kunnen bedenken. Lijkt mij. Ik heb trouwens vorige week al een mailtje gestuurd. Toen was het nog niet zo erg als nu. Maar daar doen ze ook niks aan.”

De VVD stelde vanmiddag in de gemeenteraadsvergadering vragen over de vekeerschaos, die nu al dagen duurt. “AT5 staat vol met berichten over mensen die hun vlucht niet hebben gehaald, de parkeergarage niet uit kunnen, het is gewoon een beetje een drama aan het worden”, zei VVD-raadslid Daan Wijnants. 

De wethouder antwoordde dat het de bedoeling is dat De Ruijterkade alleen wordt gebruikt voor bestemmingsverkeer en dat veel automobilisten dus eigenlijk een andere route moeten nemen. De borden in de wijde omgeving worden daarom aangepast. Ook erkent ze dat de touringcars voor extra vertraging zorgen, daarom wordt er een plek voor een andere touringcarhalte gezocht. 

“Het heeft mijn volle aandacht”, zei Van der Horst. “We monitoren het en ik hoop echt dat er op zeer korte termijn vermindering optreedt.” Voor de parkeergarage zijn inmiddels gele lijnen gespoten en mocht dat niet helpen, dan komen daar mogelijk ook verkeersregelaars te staan. Het is nog niet bekend wanneer de tijdelijke halte voor de touringcars gevonden en klaargemaakt is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *