Verdachten vernieling op station Sloterdijk nu herkenbaar in beeld

Ze kregen twee weken de tijd om zich te melden maar dat deden ze niet: twee jongens die verdacht worden van een vernieling op station Sloterdijk. Daarom deze week in Bureau 020 herkenbare beelden van de twee.

Op de beelden is te zien hoe de twee jongens in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei rond 02.30 uur in de hal van het station rondlopen. Als ze bij de snoepautomaat staan haalt een van de twee een lang voorwerp uit zijn tas. 

Terwijl hij de automaat daarmee probeert open te breken loopt de ander wat rond in het station. Na enige tijd krijgen ze de automaat open. Ook slaan ze een tweede glazen deur in. Ze graaien vervolgens spullen uit de automaat en doen die in hun tassen. 

Meerdere vernielingen

“Dat er in deze zaak geen sprake is van baldadigheid staat eigenlijk wel vast”, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. “De twee hadden een voorwerp bij zich om de automaat open te breken. Ook droeg een van de twee handschoenen, in mei. De schade die ze veroorzaakten aan de automaat was fors: zo’n 10.000 euro.” 

En het is zeker niet de enige automaat op of rondom het station die dit voorjaar wordt opengebroken. In een maand tijd moeten meerdere snoep- en frisdrankautomaten het ontgelden, met een totaalbedrag van maar liefst 50.000 euro aan schade. De verdachten op de beelden worden niet verdacht van die andere vernielingen. “Heb je informatie over de verdachten op de beelden of weet je meer over andere vernielingen van automaten op station Sloterdijk? Dan horen wij dat heel graag”, zegt Stor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *