Verdachte moord in woning Noord had ‘stukken vlees’ in bagage, mogelijk menselijke resten

De man die gisteren in Portugal is aangehouden op verdenking van moord op de 21-jarige man in Noord, had onder meer ‘stukken vlees’ in zijn koffer meegenomen. Dat meldt de Portugese douane vandaag. Volgens verschillende Portugese media gaat het om menselijke resten.

De man werd gistermiddag aangehouden. Eerder op de dag was werd al duidelijk dat het slachtoffer, die maandag dood in zijn woning aan de Vegastraat werd gevonden, door een misdrijf om het leven was gekomen.

De verdachte zou op doorreis zijn naar Belo Horizonte in Brazilië. Volgens de douane viel hij op omdat hij op de luchthaven van Lissabon een vervalst Italiaans identiteitsbewijs liet zien. Omdat de man in Nederland woont, werd er daarna contact opgenomen met de Nederlandse autoriteiten, die op hun beurt lieten weten op zoek te zijn naar de verdachte.

Bagage

Later werden er in de bagage van de man onder meer kleding met bloedsporen een plastic pakket met ‘stukken vlees’ gevonden, is in het persbericht te lezen.

Het is niet duidelijk of het om stoffelijk overschot van het slachtoffer gaat. Volgens verschillende Portugese media is onderzoek gebleken dat dit wel het geval is.

Ziekenhuis

Volgens de douane werd de man vandaag behandeld in het ziekenhuis, omdat hij verwondingen had aan zijn hand. Tegen het einde van de middag werd hij daar ontslagen.

Op dit moment zit de man vast in Portugal. Daar moet hij voor de rechter verschijnen, die bepaalt of de man uitgeleverd mag worden aan Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *