Tyrece B. vrijgesproken van poging tot moord in Scheveningse drillrapmoord, wel 3 jaar cel

De 22-jarige Amsterdamse drillrapper Tyrece B. is door de rechter vrijgesproken voor de dood van de 19-jarige Rotterdammer Cennethson ‘Chuchu’ Janga op de Pier in Scheveningen in augustus 2020. B. is wel veroordeeld voor vuurwapenbezit en opruiing en moet daarvoor 3 jaar de cel in. 

Dat heeft de rechtbank van Den Haag woensdag bepaald. Volgens de rechter kan de dood van ‘Chuchu’ niet aan B. worden toegeschreven. Het is namelijk niet mogelijk om uit de beelden vast te stellen dat B. de trekker heeft overgehaald om op Janga te schieten, volgens B. zelf zou het gaan om een waarschuwingsschot. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van negen jaar tegen hem. 

Livestream

De dodelijke steekpartij vond plaats bij een confrontatie tussen drillrapgroepen ’73 De Pijp’ uit Amsterdam en ’24’ uit Rotterdam. De twee frontmannen, van wie B. die van Amsterdam is, zouden ruzie hebben gehad en dat kwam tot een confrontatie op 10 augustus 2020 op de drukke pier in Scheveningen. 

Na het incident was B. anderhalf jaar op de vlucht voor de politie. Vorig jaar november meldde de Amsterdammer zich bij een politiebureau tijdens een livestream op Instagram. Hij gaf zichzelf toen aan voor de steekpartij. “Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden”, zei een van de mannen op de livestream tegen een agent aan de receptie. 

Twee andere mannen uit de groep van B. werden in dezelfde maand veroordeeld tot elf jaar cel voor de dood van ‘Chuchu’. Eén van de twee had het slachtoffer met een groot mes in zijn hart gestoken en zo de dodelijke steekwond veroorzaakt. De andere verdachte stak de man met een mes in zijn buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *