Twee tieners opgepakt voor dubbele overal op brillenwinkel in Weesp

De politie heeft twee minderjarige jongens, van vijftien en zestien jaar oud, aangehouden voor twee overvallen op dezelfde brillenwinkel in Weesp. De vijftienjarige verdachte kon in de omgeving worden aangehouden, de jongen van zestien werd gisteren van zijn bed gelicht door de politie.

De overvallen vonden op 8 november direct achter elkaar plaats in de Nieuwstraat in het centrum van Weesp. Beide jongens gebruikten een alarmpistool tijdens de overval en bedreigden daar het personeel van de brillenwinkel mee. Bij één van de overvallen werd er geld uit de kassa buitgemaakt, de andere kwam tot een gevecht met de werknemers. 

De vijftienjarige jongen kon door agenten in de omgeving direct worden gepakt en zit op het moment in voorlopige hechtenis. Na onderzoek kreeg de politie ook een tweede verdachte op het oog, een jongen van zestien uit Zaandam. Hij werd gisteren rond 06.30 door agenten uit zijn bed gelicht en wordt deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meer aanhoudingen niet uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *