Twee slachtoffers mishandeld door groep jongens op het Spui

Een man en een vrouw worden afgelopen zomer mishandeld bij een fietsenrek op het Spui. Na een avondje stappen pakken ze hun fiets, waarna ze belaagd worden door een groep jongens. Deze week in Bureau 020 beeld van één van hen.

Rond 3 uur ’s nachts lopen de man en de vrouw over het Spui om hun fiets te pakken. Terwijl de man zijn fiets losmaakt, valt een andere fiets in het fietsenrek om.  Een groep jongens ziet dat gebeuren, komt op de man af en draagt hem op de gevallen fiets op te pakken.

Er ontstaat een woordenwisseling tussen de man en de groep. Het vrouwelijke slachtoffer probeert de boel nog te sussen, maar de situatie escaleert volledig. De vrouw krijgt een harde klap uitgedeeld en valt op de grond. De man probeert haar te verdedigen, maar wordt zelf ook tegen de grond geslagen en geschopt, waarbij hij flink mishandeld wordt. In paniek begint de vrouw te schreeuwen en komen er meerdere omstanders aangesneld. De jongens slaan vervolgens op de vlucht.

“Van een van deze jongens weet de getuige van de mishandeling niet veel later een foto te maken”, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. “Vanwege zijn vermoedelijk minderjarige leeftijd is er een onherkenbare versie van de foto gedeeld. De verdachte krijgt van het Openbaar Ministerie twee weken de tijd om zich bij ons te melden. Doet hij dit niet dan delen we de foto alsnog herkenbaar.”

Hersenschudding

Vermoedelijk gaat het om drie jongens. Op de foto is een van hen te zien. Het gaat waarschijnlijk om een jongen van rond de 17 jaar. Hij heeft een lichte huidskleur, lichtblond haar en volle lippen.

“De slachtoffers zijn behoorlijk gewond geraakt”, zegt Stor. “Na controle in het ziekenhuis wordt duidelijk dat ze allebei een hersenschudding hebben en ook andere verwondingen in hun gezicht zoals builen, schrammen en bloeduitstortingen. Ben je of herken je de verdachte op de foto? Neem dan contact met ons op.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *