Terug van weggeweest: Kickboks-event Glory op 5 november weer in Amsterdam

Voor het eerst in vier jaar keert Glory, één van de grootste kickboks-events ter wereld, terug naar Amsterdam. Op de persconferentie in Noord kwamen de vechters vanavond voor het eerst bij elkaar. Op de kaart staan onder meer drie Amsterdamse vechters, die allemaal pas dit jaar bij Glory zijn begonnen.

Op 5 november gaan de boksers de ring in. Waar het laatste Glory-evenement werd georganiseerd in de Johan Cruijff Arena, zal het dit jaar plaatsvinden in Sporthallen Zuid.

Op de kaart van Glory Rivals 3 staan drie Amsterdammers die dit jaar hun eerste twee partijen onder de vechtsport-organisatie hebben gevochten. Ibrahim El Bouni, Jay Overmeer en Abderrahman Barkouc zijn goed van start gegaan; alle drie hebben ze nog niet verloren.

El Bouni heeft in 2014 voor het laatst in Amsterdam gevochten. Hij is voornamelijk groot geworden onder de Aziatische kickboks-organisatie One Championschip. Nu vecht hij dus voor het eerst in lange tijd in eigen stad.

Zijn partij tegen Muhammed Balli staat bovenaan de kaart. Wint El Bouni dat gevecht, dan wordt de kans op een titelgevecht een stuk groter. Zelf probeert hij daar voorlopig niet aan te denken: “Voor nu focus ik mij op Balli, als er daarna een titelgevecht komt, komt hij. Zo niet, dan niet”, zei El Bouni tijdens de persconferentie.

Barkouch en Overmeer

Ook zwaargewicht Abderrahman Barkouch zegt er helemaal klaar voor te zijn. Barkouch vecht tegen Tariq Osaro, een 27-jarige Nigeriaan die traint in het Oostzaanse Mikes Gym.

En dan Jay Overmeer, die ook goed is begonnen aan zijn eerste Glory-gevechten: hij won beide gevechten op een technische knock-out. Overmeer staat tegenover Robin Ciric, die dan debuteert als Glory-vechter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *