Telefoonstoring lijkt opgelost: ziekenhuizen en gemeente weer bereikbaar

Door een telefoonstoring van provider Vodafone waren meerdere instanties en organisaties sinds vanmorgen niet bereikbaar. In ieder geval het OLVG, GGD, het Amsterdam UMC en de gemeente vielen onder de storing. Rond 15.30 uur laten de eerste instanties weer weten dat zij telefonisch bereikbaar zijn.

Het OLVG werkte vanwege de storing aan een alternatief telefoonnummer dat mensen kunnen bellen. Ook verzoekt het ziekenhuis in spoedgevallen 112 te bellen. Het Amsterdam UMC heeft tijdelijke nummers ingezet waarop beide locaties bereikbaar zijn. Locatie AMC is te bereiken via 020-3112800 en locatie VUmc via 020-3588811. Via Twitter laten het OLVG het Amsterdam UMC weten dat zij weer bereikbaar zijn. 

Ook de gemeente laat via een Tweet weten dat het nummer 14020 telefonisch weer bereikbaar is na de landelijke telefoonstoring. “Door de drukte kunnen de wachttijden wat langer zijn. We doen ons best iedereen te woord te staan”, aldus de gemeente. 

112 bellen

Brandweer AA en politie Nederland waarschuwde Vodafone-gebruikers ook voor de storing. “Heb je met spoed hulp nodig? Bel 112 via een vaste telefoonlijn, of zoek iemand met een andere provider”, aldus de politie. Brandweer AA geeft via Twitter alternatieven, zoals bellen via Wifi of het downloaden van de 112 app, om directe noodhulp te kunnen bereiken. 

De storing bij mobiele netwerk aanbieder Vodafone begon rond 02.00 uur vannacht. Het is nog onduidelijk hoe lang de storing aan zal houden. In een Tweet laat de provider weten ‘hard te werken aan een oplossing’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *