Strenge regels voor Ajaxfans in Napels: op de foto, uren wachten, geen aanstekers en riemen

Ajacieden die het duel tussen Napoli en Ajax in Napels gaan bezoeken krijgen te maken met flink wat regels van de lokale autoriteiten. De supporters worden gefotografeerd met hun ID, mogen geen aanstekers of riemen met grote gespen mee het stadion in nemen en alcohol wordt niet verkocht. Dat laatste is overigens wel in meer stadions zo. Ook mogen de eerste supporters pas een uur na de wedstrijd het stadion verlaten. Dat allemaal voor de veiligheid.

De zeker tweeduizend Ajacieden die naar Napels afreizen kregen tijdens de kaartverkoop van Ajax te horen dat het bezoek niet zonder risico is. Bij eerdere duels werden tegenstanders van Napoli zonder reden aangevallen door de supporters van de Italiaanse club. Ajax raadde de supporters aan om niet in hun Ajaxshirt door de stad te lopen. 

De autoriteiten in Napels nemen ook flink wat maatregelen zodat het niet uit de hand kan lopen tussen beide supportersgroepen, zo meldt Ajax Life. Zo moeten de eerste Ajacieden ongeveer vier uur van tevoren, rond 15.00 uur, al verzamelen om richting het stadion te gaan. Dat wordt gedaan bij het Stazione Martittima, ongeveer 10 kilometer van het stadion van Napoli. Vanwege de veiligheid rijdt de bus echter om en duurt het een uur voor dat deze aankomt. Voorafgaand aan het instappen van de bussen kan de politie supporters fouilleren. Ook wordt iedereen met een legitimatiebewijs op beeld vastgelegd door de lokale politie.

Minstens een uur na de wedstrijd in het vak 

Bij het stadion worden de Ajacieden nog een keer gefouilleerd. Aanstekers en riemen met een grote gesp zijn verboden. In het stadion zelf blijft de bar ook de hele wedstrijd dicht. Roken mag dan wel weer, alleen moet je wel zelf uitvinden hoe je je sigaret aankrijgt zonder een aansteker. 

Als de wedstrijd is afgelopen, geldt er een ophoudprocedure van tenminste een uur. Als de Ajaxsupporters eindelijk het stadion mogen verlaten worden ze teruggebracht naar het Stazione Martittima, naar verwachting duurt de terugrit wel een stukje korter. Afhankelijk van het aantal beschikbare bussen kan het vervoer van alle supporters ook nog enige tijd in beslag nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *