Stadsbestuur wil andere locatie voor De Meervaart, in hoek van Sloterplas

Als het aan het stadsbestuur ligt, komt het nieuwe gebouw van theater de Meervaart in een hoek van de Sloterplas. Dat is een andere locatie dan eerder genoemd. 

Wethouders Reinier van Dantzig (Woningbouw en Stedelijke Ontwikkeling) en Touria Meliani (Kunst en Cultuur) hebben de gemeenteraad vanmiddag geinformeerd. In de brief schrijven ze dat de nieuwe plek in de hoek als ‘meest passend bestempeld’ is, mede vanwege ‘de cultuurhistorische en landschappelijke waarden’.

Beide wethouders schrijven dat het nog steeds om een ‘waterlocatie’ gaat. “Hoewel het waarschijnlijk is dat veel mensen bij ‘de’ waterlocatie denken aan een nieuw gebouw pal tegenover het huidige gebouw voor de Meervaart, zijn we uitgekomen op een optie in de zuidwesthoek van de Sloterplas als het meest passende.” Eerder werd de zuidwestoever nog als locatie genoemd, maar dat is dus een andere plek dan de zuidwesthoek.

De onderzochte locaties:

Het gebouw wordt minimaal 6.600 vierkante meter en maximaal 9.000 vierkante meter groot. De maximale hoogte is 30 meter. Op beide oevers wil de gemeente een circa 600 meter lange doorgaande ‘(wandel)promenade’. 

“De promenade kent een hoogwaardige en groene inrichting met verschillende sferen”, schrijft de gemeente. “De Nieuwe Meervaart is als publiekstrekker gelegen aan deze promenade. Aan de promenade worden de urban sport- en speelvoorzieningen en de verblijfsmogelijk-heden (banken en zitplekken) uitgebreid. “

Het plan voor het nieuwe gebouw van de Meervaart is al jaren omstreden. Buurtbewoners vinden het zonde dat er in de Sloterplas gebouwd wordt. Ook wijzen critici op de hoge kosten van het project. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *