Spoor verzakt door werkzaamheden Zuidasdok: tot en met morgen rijdt lijn 51 niet

Na werkzaamheden voor het project Zuidasdok bij station Zuid afgelopen weekend blijkt dat er één metrospoor is verzakt. Daarom kan het spoor in ieder geval tot en met morgen niet gebruikt worden met als gevolg dat lijn 51 vandaag en morgen niet rijdt. Lijn 50 wordt maximaal ingezet. Vannacht gaat het GVB onderzoek doen en kijken hoe ernstig de verzakking is. Daarna zal duidelijk worden of en hoe lang het spoor buiten dienst is. 

Op de plek waar de nieuwe Brittenpassage gebouwd wordt, liet een monitoringsysteem zien dat er een verzakking was. Onder het metrospoor ligt het toekomstige dak van de tweede reizigerstunnel van station Zuid. Dit deel werd in 2021 op zijn plek geschoven. Volgens experts van Zuidasdok en Bouwcombinatie Nieuw-Zuid is het onduidelijk wat de precieze oorzaak van de verzakking is. 

Vannacht zal daarom verder onderzoek worden gedaan naar de verzakking. Zo worden onder andere spoorstaven, dwarsliggers en ballast op deze plek tijdelijk weggehaald. Amsterdam Zuidas laat weten dat de omgeving naar verwachting geen geluidhinder zal ondervinden. Na dit korte onderzoek kan er worden vastgesteld hoeveel tijd het herstel in beslag zal nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *