Schreuder heeft geen spijt van woede-uitbarsting: “Dat gebeurt af en toe”

De woede-uitbarsting van Ajax-trainer Alfred Schreuder na afloop van het duel met Excelsior was voorbereid, zo geeft de oefenmeester toe. De focus ging daarna weer bij Schreuder op de volgende wedstrijd, al werd de uitbarsting wel met een aantal selectiespelers besproken. 

“Ik vond het belangrijk dat ik dit eenmalig moest zeggen. Voor mij was het klaar en ik wilde mijn ding zeggen”, vertelt Schreuder tijdens een persconferentie in aanloop naar de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk. “Ik vond het belangrijk om mijn team te steunen.”

De oefenmeester kon daarna ‘gewoon’ weer de knop omzetten. De volgende dag heeft hij het wel met enkele spelers van de selectie besproken, maar hoe dat precies ging, blijft geheim. “Er was één jongen die wel zei ‘je was wel boos’. Maar dat gebeurt af en toe.”

Pittige wedstrijden in het vizier

Voor Schreuder ligt de focus vooral op de wedstrijd van morgen tegen RKC Waalwijk. De blik gaat daarna pas op de stevige affiches tegen Liverpool, Rangers en PSV. “Tuurlijk zijn het pittige wedstrijden, maar ze zijn ook een mooie uitdaging.” Morgen trapt Ajax af in Waalwijk om 18.45 uur. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *