Schaatsfanaten op het ijs gespot in Vondel- en Westerpark

Waar voor veel mensen het ijs in de stad misschien nog net te dun is, hebben een aantal schaatsfanaten in het Vondel- en Westerpark toch de ijzers ondergebonden. In beide parken werden de eerste rondjes op het ijs succesvol afgerond.

Op de grote vijver in het Vondelpark stapten vanochtend de eerste schaatsliefhebbers voorzichtig het ijs op. De durfallen waagden de gok en hebben de eerste rondjes op het natuurijs inmiddels geschaatst. “Als het begint te vriezen is het gelijk van: ‘wanneer kunnen we?’ Schaatsen in het Vondelpark is een van de leukste dingen die er is”, antwoord één van hen. Voor liefhebbers die ook graag het ijs op willen: vannacht vriest het ook nog, dus naar verwachting moet het water ook nog morgen bevroren zijn. 

Hard Gaat Ie

Ook bij IJsclub Hard Gaat Ie in Landsmeer zien ze de kans op het schaatsen op natuurijs weer een stukje rooskleuriger in. Gister stond de meting van de dikte van het ijs op 4,5 centimeter. IJsmeester René Segers wist te melden dat ook vandaag het ijs weer dikker is geworden, naar ongeveer 6 centimeter. Segers hoopt dat aankomende zaterdag het ijs dik genoeg is om een leuke dag voor de jeugd te organiseren op het ijs. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *