Rechtszaak moord op Peter R. de Vries moet opnieuw

De rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries moet opnieuw. Dat heeft de rechtbank zojuist besloten. Tijdens het proces kwamen er nieuwe verklaringen naar buiten. Daarnaast is in de zomer één van de rechters naar het buitenland verhuisd.

Het gaat om het proces tegen de vemeende schutter Delano G. en de chauffeur Kamil E.. 

Door de nieuwe informatie duurt de rechtszaak langer, en ondertussen is één van de rechters naar het buitenland vetrokken. De rechtbank besliste daarom zojuist dat de rechtszaak in zijn geheel over moet. Volgens de wet moet een rechtszaak over, als tijdens het proces de samenstelling van de rechtbank verandert.

De nieuwe  vrijgekomen informatie zou volgens Het Parool te maken hebben met een getuige, die al sinds november vorig jaar verklaringen heeft afgelegd over de mogelijke relatie tussen Delano G. en Kamil E. en de organisatie van Ridouan Taghi. Hij wordt er van verdacht de opdrachtgever van meerdere liquidaties te zijn. Tegen Taghi werd in juni levenslang geëist.

Kinderen en naasten van De Vries zijn bij de zaak aanwezig, Delano G en Kamil E niet. OM zegt ook dat opnieuw voeren van de zaak onvermijdelijk is, maar dan wel zo dat ‘het zo min mogelijk bezwarend is voor de nabestaanden’. Zowel zoon Royce, namens zijn zus en moeder, als de partner van De Vries hebben een brief aan de rechtbank geschreven, dat ze niet zitten te wachten om opnieuw geconfronteerd te worden met pijnlijke delen in het proces. 

Zelf vindt het OM dat de stukken geen nieuwe inzichten geven in de zaak. Om de rechtbank en de verdediging niet “onwetend te laten”, besloot justitie de stukken toch toe te voegen. Voor het geval zij het wel relevante informatie vinden, zo redeneert de officier van justitie

Later meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *