‘Quincy Promes vraagt Russisch paspoort aan’

Quincy Promes zou bezig zijn om Russisch staatsburger te worden. De oud-Ajacied, die onder contract staat bij Spartak Moskou, wordt verdacht van poging tot moord op zijn neef. Omdat Rusland staatsburgers niet uitlevert aan andere landen, zou Promes op die manier bij een eventuele veroordeling in Rusland kunnen blijven.

Dat melden meerdere Russische media. Volgens de Russische journalist Ivan Karpov, die als eerst met het nieuws kwam, zou Spartak het initiatief hebben genomen om van Promes een Russisch staatsburger te maken. Promes zou volgens Karpov een grote kans maken om het Russische paspoort daadwerkelijk te krijgen.

Promes wordt ervan verdacht ruim twee jaar geleden zijn neef te hebben neergestoken tijdens een familiefeest in Abcoude. In oktober werd de eerste regiezitting gehouden. Op 3 maart start de inhoudelijke behandeling van de zaak. Het OM verdenkt Promes van poging tot moord.   

Het televisieprogramma Nieuwsuur meldde eerder dit jaar dat de voetballer ook wordt verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel, witwassen en huiselijk geweld, maar die beschuldigingen worden in maart nog niet behandeld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *