Politie treft leeg pand aan tijdens ontruiming gekraakt hotel aan Plantage Middenlaan

Tijdens de ontruiming van het gekraakte voormalig hotel aan de Plantage Middenlaan in het centrum zijn geen krakers aangetroffen. De krakers kregen gisteren van de politie te horen dat ze moesten vertrekken, daar hebben ze gehoor aangegeven. De sleutel van het pand wordt teruggegeven aan de eigenaar. 

De politie liet gisteren aan de krakers weten dat ze niet meer in het pand mochten overnachten, de eigenaar van het pand heeft namelijk aangifte gedaan. Naar aanleiding van die aangifte werd besloten dat het pand ontruimd moet worden. De politie heeft gisteravond de krakers de mogelijkheid gegeven om het leegstaande hotel te verlaten. 

De krakers zateb=n sinds deze week in het voormalige hotel Rembrandt. Het zou gaan om ‘dakloze studenten van Autonomous Student Struggle’, zo schreven activisten die actief zijn onder de naam anarchafemamsterdam op Instagram. De krakers zouden het pand vlak bij Artis hebben bezet omdat het hotel al ruim een jaar leeg staat.

Protest gisteravond

Vanwege het besluit van gisteravond van de politie om het pand te ontruimen organiseerde de krakers een protest. Ze speelden onder andere muziek af en staken een rookpot aan. Rond 21.45 uur besloten de krakers de weg te blokkeren. Daardoor konden automobilisten er niet door en ook de tram stond stil. Om 22.10 uur vertrokken de actievoerders uit de straat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *