Politie tackelt demonstrant die op Macron afrent, twee verdachten aangehouden

Voor de ingang van de UvA op Science Park zijn vanochtend twee verdachten aangehouden die op de Franse president Macron af kwamen rennen. Op beelden is te zien hoe politieagenten een van de twee verdachten tegenhouden.

Macron, die sinds gisteren in Amsterdam is voor een staatsbezoek aan Nederland, was vanochtend samen met koning Willem-Alexander op bezoek bij de Bètafaculteit van de UvA. Op beelden is te zien dat er, kort nadat Macron de auto uitstapt, iemand op hem af komt rennen. De persoon wordt op enkele meters van de president tegengehouden door de politie.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er in totaal twee mensen op Macron af wilden rennen. De man en vrouw zijn allebei aangehouden op verdenking van verstoring van de openbare orde. Volgens de politie wilden ze demonstreren.

Gisteren werd een toespraak die Macron in Den Haag hield onderbroken door toeschouwers die vanaf de tribune leuzen riepen. De activisten rolden daarbij ook een spandoek uit waarop “president van geweld en hypocrisie” te lezen was. Geen van de betogers is gearresteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *