Politie start ontruiming gekraakt pand Plantage Middenlaan

De politie is begonnen met het ontruimen van het voormalig hotel aan de Plantage Middenlaan in het centrum. Het pand werd eerder deze week gekraakt. Meerdere agenten van de Mobiele Eenheid zijn aanwezig om de krakers uit het pand te krijgen. Tram 14 rijdt om vanwege de ontruiming. 

De politie liet gisteren aan de krakers weten dat ze niet meer in het pand mochten overnachten, de eigenaar van het pand heeft namelijk aangifte gedaan. Naar aanleiding van die aangifte is besloten dat het pand ontruimd moet worden. De politie heeft gisteravond de krakers de mogelijkheid gegeven om het leegstaande hotel te verlaten. 

De krakers zitten sinds deze week in het voormalige hotel Rembrandt. Het zou gaan om ‘dakloze studenten van Autonomous Student Struggle’, zo schreven activisten die actief zijn onder de naam anarchafemamsterdam op Instagram. De krakers zouden het pand vlak bij Artis hebben bezet omdat het hotel al ruim een jaar leeg staat.

Protest gisteravond

Vanwege het besluit van gisteravond van de politie om het pand te ontruimen organiseerde de krakers een protest. Ze speelden onder andere muziek af en staken een rookpot aan. Rond 21.45 uur besloten de krakers de weg te blokkeren. Daardoor konden automobilisten er niet door en ook de tram stond stil. Om 22.10 uur vertrokken de actievoerders uit de straat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *