Politie heeft met 23 arrestaties ‘relatief rustige dag’ rondom Ajax-Union

Tijdens de wedstrijddag van het duel tussen Ajax en Union Berlin zegt de politie een ‘relatief rustige’ dag te hebben gehad. Dat laat een woordvoerder aan AT5 weten. Over de gehele dag en avond werden er in totaal 23 supporters aangehouden, twee van hen moesten de nacht in de cel doorbrengen. 

Volgens de woordvoerder hadden de agenten de opdracht gekregen om in de openbare ruimte dicht op de supporters te zitten, om zo eventuele narigheid te voorkomen. Ook moesten de supporters van zowel Ajax als Union Berlin uit elkaar worden gehouden. “Er hebben geen vechtpartijen plaatsgevonden”, aldus de woordvoerder. Bij de 23 supporters die zijn aangehouden gaat het vooral om ‘lichte’ vergrijpen.

De Amsterdamse driehoek –  burgemeester, politie en Openbaar Ministerie – besloot om het gebied rond de Johan Cruijff Arena, de Dam, het volledige Wallengebied, het Centraal Station én de metrolijn die vanaf het Centraal richting de Arena rijdt (Metro 54) aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. De politie laat weten dat er ruim honderd supporters preventief zijn gefouilleerd. Op de Nieuwmarkt werd gisteren ook een groep supporters gecontroleerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *