Politie betrapt dronken Cantabestuurder: “Jackpot”

Agenten hebben gisteravond op de Prins Hendrikkade in het centrum een dronken cantabestuurder van straat gehaald. De bestuurder moest mee naar het politiebureau en bleek veel te veel te hebben gedronken. 

Hij of zij werd rond 22.00 uur op de stoep ter hoogte van de Nieuwebrugsteeg, in de buurt van het Centraal Station, gecontroleerd. Op het politiebureau bleek de hoeveelheid alcohol in zijn of haar adem 885 Ugl te zijn, terwijl voor ervaren bestuurders ongeveer 220 Ugl toegestaan is en voor beginnende bestuurders 88 Ugl.

“Jackpot”, concludeerde de politie op Instagram. “Er wordt een proces-verbaal opgemaakt. En dit gaat een hele dure worden!” Dit soort gehandicaptenvoertuigen mag gebruikt worden door mensen zonder rijbewijs en zonder handicap. Wie betrapt wordt op het rijden onder invloed, kan volgens het CBR in bepaalde gevallen wel een ander rijbewijs dat hij bezit kwijtraken of een verplichte cursus moeten volgen. 

Er werden gisteravond en vannacht meer boetes uitgedeeld. Zo werden er snelheidsovertredingen geconstateerd op de Utrechtsestraat, in Michiel de Ruijtertunnel en op de Basisweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *