Plukken in het nieuwe Voedselbos: “Voor de arme gezinnen is het gratis”

In het Amsterdamse Bos is op initiatief van kinderen uit Nieuw-West een voedselbos aangelegd. Het Voedselbos is ontworpen door Ja Studio en is aangelegd ter educatie en inspiratie. Het voedselbos laat zien dat gezond voedsel ook dichtbij geproduceerd kan worden. Van elke plant, struik of boom kan iets worden gegeten. In Amsterdam Informeert vertelt onder andere ontwerper Arja Helmig over het nieuwe Voedselbos.

Naast de kinderboerderij ligt, in het Amsterdamse Bos, het nieuwe Voedselbos . “Een Voedselbos is een plek waar je kunt plukken uit de natuur”, vertelt ontwerper Anja Helmig. De voedselbosrand heeft een grote variatie aan planten en dieren, waarbij het gaat om de balans tussen voedsel en natuur. Lokale ondernemers maken ook gebruik van de producten uit het Voedselbos.

De kinderen zelf zijn erg trots op ‘hun’ Voedselbos. “Wij dachten dat het een goede oplossing was voor het milieu en de natuur. Zo zijn er meer planten en dieren en wordt Amsterdam groener”. 

Bijzonder project

Wethouder Melanie van der Horst kwam langs om samen met de kinderen frambozen te planten.  “Wat ze mij vertelden is dat ze het vooral bedacht hebben omdat ze zo graag willen dat ook arme mensen in Amsterdam voedsel kunnen plukken, in plaats van het altijd moeten kopen. Dat vond ik wel heel mooi, dat ze daaraan denken”, vertelt de wethouder. 

Op de vraag waarom volwassen niet eerder hebben nagedacht over het aanleggen van een Voedselbos hebben de kinderen een duidelijk antwoord: “Omdat wij slimmer dan volwassenen zijn”, antwoordt één van de kinderen lachend. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *