Plan voor bruggen over het IJ in de koelkast, gemeente reserveert geen geld in de begroting

De IJbruggen die Noord moeten gaan verbinden met de rest van de stad, laten voorlopig nog even op zich wachten. Het geld dat in voorgaande jaren werd gereserveerd voor de bouw van de Oostbrug, wordt nu gebruikt om de rest van de begroting rond te krijgen. Of de plannen op een later moment wel door kunnen gaan, wordt volgend jaar besloten.

Dat bevestigt een woordvoerder van wethouder Melanie van der Horst. Twee grote metroprojecten: het doortrekken van de Noord/Zuidlijn en een metrolijn tussen Sloterdijk en CS – waarmee er een zogenoemde Ringlijn komt – staan nog wel in de begroting.

Onduidelijkheid

Het college liet al bij de presentatie van de begroting weten dat ‘niet alle gewenste investeringen’ op dit moment door kunnen gaan. Met andere woorden: er zullen projecten geschrapt of uitgesteld moeten worden.

Of dat het einde van het bruggenproject betekent, blijft vooralsnog onduidelijk. Zo blijft de grond die voor de aanleg bestemd is, hiervoor gereserveerd. Ook gaan de voorbereidingen en het onderzoek naar de bruggen voorlopig gewoon door.

Tegelijkertijd is de gemeente, door krappe financiële middelen en een stijgende inflatie, wél van plan om de plannen volgend jaar opnieuw tegen het licht te houden. “Hier zal worden gekeken op welke manier de beperkte financiële middelen het beste ingezet kunnen worden voor de hele stad”, aldus de woordvoerder van de wethouder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *