Pitbullhamsters, jukeboxen en Hazes: De Straten in Amsteldorp

In De Straten van Amw

We stappen het knusse huis van Khilma binnen. Volgens Khilma is Amsteldorp een buurt waar iedereen ‘s zomers de deuren open laat staan om lekker bij elkaar naar binnen te kunnen lopen. Maar vlak voor de zomer was de sfeer iets minder relaxt: er een groot onderhoudsplan voor de buurt aangekondigd. Samen met 160 bewoners strijdt Khilma voor meer zeggenschap over wat er veranderd zou moeten worden in hun buurtje. “We willen graag meepraten, niet dat het door onze strot geduwd wordt.”

Willem durft het bijna niet te zeggen maar hij woont al 50 jaar in Amsteldorp. Het huis komt uit 1890. Toen Willem het kocht bestond het huis uit een opkamertje, bedstee en een klein keukentje. Dit is vandaag de dag niet meer terug te zien in het huis van Willem, zo heeft hij  alles zelf verbouwd en naar zijn eigen smaak ingericht. We maken kennis met de levensgevaarlijke pitbullhamster van zijn dochter. 

De onofficiële burgemeester van de buurt, dat kan er maar één zijn: Rinus. Een echte druktemaker volgens zijn buren. “Ik ben een vliegende keep, ik ga alle kanten op, daar hou ik van!”. Twaalf huizen kopen is niet niks, je zou hem  de Prins Bernhard jr. van Amsteldorp kunnen noemen. Naast zijn liefde voor de buurt heeft hij ook een grote liefde voor zijn jukebox. De echte klassiekers, zoals Kleine Jongen, zijn regelmatig te horen in de woonkamer, en de rest van de buurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *