Overwinningsfeest Marokko op Mercatorplein loopt uit de hand: auto in brand gestoken

Nadat het Marokkaans elftal vanmiddag met 2-0 heeft gewonnen van België, is het kruispunt is volgestroomd met uitzinnige voetbalfans. Volgens de politie is de sfeer grimmig en wordt er onder meer zwaar vuurwerk afgestoken. De ME is uit voorzorg opgeroepen, maar grijpt voorlopig niet in.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat de sfeer een uur na het begin van de feestelijkheden is omgedraaid. Op het plein is onder meer een auto in brand gestoken. Ook wordt er zwaar vuurwerk afgestoken, onder andere in de richting van de politie.

Op dit moment wordt er op het hoofdbureau van de politie overlegd hoe er verder ingegrepen moet worden. De ME is uit voorzorg en ter ondersteuning van de politie ter plaatse opgeroepen.

Marokko doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het WK. Dit jaar zijn de Leeuwen van de Atlas sterk begonnen. Nadat de wedstrijd tegen Kroatië met 0-0 gelijkgespeeld werd, won het team van oud Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui vandaag met 0-2 van België.

Het is pas de derde keer dat Marokko een WK-wedstrijd wint. De laatste dateert alweer van 1998. Toen werd Schotland in de groepsfase met 3-0 verslagen.

De drukte op het plein zorgt ervoor dat het verkeer in de omgeving zo goed als vast staat. Ook het openbaar vervoer moet zich aanpassen. Het GVB laat op Twitter weten dat tram 7 en 13 en bus 15 en 18 omrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *