Op dinsdag en donderdag is het weer ouderwets druk op de weg en in het ov

Op dinsdag en donderdag is het weer net zo druk op de weg als voor corona en soms zelfs drukker, laat Rijkswaterstaat weten aan AT5. Ook het GVB herkent dat beeld. Het aantal reizigers in het Amsterdamse openbaar vervoer is weer bijna op hetzelfde niveau, op de dinsdagen en donderdagen dan. 

De reizigersaantallen bij het GVB zijn sinds het begin van de coronauitbraak in 2020 gestegen. In januari was het nog bijna de helft van het ‘normale’ aantal reizigers dat het ov pakte, in augustus was dit 75% en de verwachting is september goed was voor 82%. 

“Wij zien duidelijk op dinsdag en op donderdag de drukste spitsen, met de meeste forenzen. De verschillen waren er al, maar die zijn nu groter dan voor corona. Als je met collega’s op kantoor wil samenkomen, dan kies je voor de dagen waarop de meeste er zijn. En traditioneel zijn dat dus niet de woensdag en vrijdag”, laat Mireille Muller van het GVB weten.

Rijkswaterstaat valt nog iets op: sinds corona is het drukker op de weg buiten de spits. Dat gebeurde tijdens de pandemie al, maar dat is nu nog steeds het geval. Voor de pandemie waren de dinsdag en donderdag ook al de drukste dagen op de weg en in het ov.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *