Op de rijbaan achter de ‘knip’ van de Weesperstraat komt tijdelijk mini-park

De Weesperstraat krijgt van 15 juni tot en met 22 juli een pocket park van ongeveer tweehonderd vierkante meter. Het park is een onderdeel van de pilot Knip Weesperstraat die de gemeente deze zomer uitvoert. Bedrijven en omwonenden krijgen de mogelijkheid om een deel van de vrijgekomen ruimte te gebruiken voor activiteiten die zij zelf organiseren. 

Als onderdeel van de pilot Knip Weesperstraat van de gemeente wordt er een tijdelijk parkje ingericht tussen de Nieuwe Kerkstraat en de Nieuwe Prinsengracht. Het pocket park zal tussen twee rijstroken komen te liggen, waardoor de buitenste rijstroken vrij blijven voor verkeer. Vanaf 23:00 uur tot 06:00 uur mogen auto’s er namelijk wel rijden.

In totaal wordt de groene strook zes meter breed en veertig meter lang, laat de projectleider weten. Het park zal worden afgeschermd met bloembakken en houten schermen zodat bewoners veilig gebruik kunnen maken van de ruimte.

Tijdens het project krijgen omwonenden en ondernemers ook de kans om activiteiten te organiseren, zoals een buurtlunch of een pop-up tentoonstelling. De verantwoordelijkheid voor de invulling van het park is door de gemeente toevertrouwd aan Knowledge Mile. Zij zullen ook met geïnteresseerden het publieksprogramma organiseren. 

De gemeente heeft Knowledge Mile gevraagd om iets leuks voor de buurt te organiseren op de vrije ruimte die ontstaat door de pilot, laat een woordvoerder van wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en Vervoer) weten. ”Het is zonde om daar niks mee te doen en zo kunnen we Amsterdammers laten zien dat we ook anders gebruik zouden kunnen maken van de openbare ruimte in de stad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *