Ondernemers op de Wallen sinds gisteravond in het donker door stroomstoring

Op een deel van de Wallen brandt sinds gisteravond geen licht door een stroomstoring. Ondernemers op de Oudezijds Achterburgwal moesten gisteren daardoor vroeger sluiten dan normaal. Volgens Liander zouden de problemen om 13.00 uur opgelost moeten zijn.

Volgens raamexploitant Pim van Burk zitten hij en één derde van zijn collega’s nu zonder stroom. “Ik heb acht van de 24 sekswerkers die bij mij een kamer huren gisteravond naar huis moeten sturen. Vanochtend heb ik in een deel van mijn panden nog steeds geen stroom”, laat hij aan AT5 weten. Ook meerdere bars en clubs, zoals Moulin Rouge, moeten het al bijna een dag zonder stroom doen.

Oplossing

Wat de stroomstoring heeft veroorzaakt, is op dit moment nog onduidelijk. Een medewerker van Liander geeft aan dat ‘dat nu niet de prioriteit heeft’ en dat er eerst wordt gewerkt aan de oplossing van het probleem.

Volgens Van Burk vertellen monteurs hem dat de storing nog niet eens gevonden is. “Liander stelt de prognose steeds bij, maar de monteurs op de Oudezijds Achterburgwal zeggen dat het nog een tijd gaat duren.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *