“Naar Van der Laan benoemde plek zal geen rotonde in buitenwijk zijn”

De plek die naar oud-burgemeester Eberhard van der Laan vernoemd wordt, zal passen bij zijn statuur. Dat zegt burgemeester Femke Halsema in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester

Deze week vertelde ze in de gemeenteraad dat er een straat of een plek naar Van der Laan vernoemd gaat worden. Welke plek dat wordt is nog niet bekend.

Niet speculeren

“Als ik met de familie daar overeenstemming over heb, dan vertel ik u het”, zegt ze tegen AT5. “Maar ik wil er niet over gaan speculeren, want het is met name voor de familie ook altijd gevoelig.”

Wel bevestigt ze dat het ‘iets groots’ zal worden. “Zeker. Het zal niet een rotonde zijn in een buitenwijk van de stad. Het moet gelijk zijn aan de statuur van de man.”

Statement

Halsema kende Van der Laan heel lang, vanaf de tijd dat ze allebei Den Haag actief waren. Ze denkt terug aan een moment in 2013, toen de president van Rusland, Vladimir Poetin, de stad bezocht. “Dat is natuurlijk nog steeds heel actueel. Hij had besloten om daar maar eens geen tijd voor te maken, terwijl hij wel de regenboogvlag gehesen heeft. Dat vond ik een mooi statement. Waarbij je eigenlijk hoopt dat je ooit in de gelegenheid bent om ook zoiets te doen.”

Halsema hoopt binnenkort bekend te kunnen maken welke plek naar burgemeester Van der Laan vernoemd wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *