Na urenlang blussen is grote brand Riekerhaven onder controle

Na urenlang blussen is de brand in het containerwooncomplex aan de Voetbalstraat in de wijk Riekerhaven in Nieuw-West onder controle. Om 13.00 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’, het vuur brak rond 8.30 uur uit. Het lijkt erop dat het hele complex als verloren mag worden beschouwd. Het gaat om tientallen containerwoningen voor studenten en statushouder.

Het vuur is vermoedelijk veroorzaakt door brandstichting. Er is een verdachte aangehouden. Ook verschillende bewoners hebben aan AT5 laten weten dat het gaat om een bewoner ‘die in de war is’. 

De zeer grote brand werd vanmorgen opgeschaald naar GRIP 1, dat betekent dat er zoveel mogelijk hulpverlening op af is. Alle bewoners zijn in veiligheid gebracht. Sommigen moesten even ter controle naar de ambulances omdat ze rook hadden ingeademd. 

Op verschillende filmpjes die naar AT5 zijn gestuurd is te zien dat er meerdere woningen op bovenste etage van het complex compleet zijn uitgebrand. De bewoners worden opgevangen in het complex Overschie. In eerste instantie maakte de brandweer bekend dat er een gewonde naar het ziekenhuis was overgebracht, dit bleek niet te kloppen. Er zijn dus geen gewonden gevallen.

De brandweer adviseerde door de enorm grote rookontwikkeling ramen en deuren dicht te houden. De rook is tot ver in de wijde omgeving te zien en te ruiken. Het zit de bewoners daar niet mee, eerder dit jaar waaide op hetzelfde complex het dak van een aantal woningen tijdens de storm Eunice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *