Moorman wil 200.000 euro reserveren voor gratis schoolmaaltijden

De gemeente reserveert zo goed als zeker 200.000 euro om tot en met de voorjaarsvakantie op meer scholen gratis maaltijden uit te kunnen delen. Officieel moet het college daar nog mee akkoord gaan, maar volgens een woordvoerder van wethouder Marjolein Moorman is dat een formaliteit. 

Omdat de gratis schoollunches ook in het coalitieakkoord zijn vastgelegd, is het zo goed als zeker dat het college het voorstel van de wethouder goedkeurt.

Op dit moment worden er al op 51 basisscholen maaltijden aangeboden. Het is de bedoeling dat kinderen van ouders die zijn geraakt door de koopkrachtcrisis, niet met een lege maag naar school hoeven.

Nog eens vijftig onderwijsinstellingen delen gratis maaltijden uit aan kinderen die dat het hardst nodig hebben. Alle initiatieven worden nu nog met geld van het Rijk betaald.

Meer maaltijden

Volgens Moorman wordt het probleem daarmee nog niet volledig opgelost. Met de extra inleg van de gemeente moeten er de komende maanden op meer scholen in Amsterdam gratis schoolmaaltijden komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *