Meerderheid raad wil armoederegelingen uitbreiden

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat het stadsbestuur onderzoekt hoe maatschappelijke organisaties die nu al minima helpen, ook voortaan middeninkomens kunnen ondersteunen. Een voorstel van D66 wordt gesteund door GroenLinks, de PvdA, de VVD, Volt, BIJ1, DENK en het CDA. “Om ook deze kinderen dit jaar te kunnen laten genieten van sport en cultuur is het van belang om de minimaregelingen op te rekken naar middeninkomens”, aldus D66-fractievoorzitter Ilana Rooderkerk.

De partijen willen dat de gemeente gaat onderzoeken hoe het aanbod van maatschappelijke organisaties die kinderen ondersteunen ook gericht kan worden op gezinnen met een middeninkomen. In de begroting is nu 500.000 euro extra uitgetrokken voor organisaties die minimahuishoudens helpen.

“Te vaak zien we dat kinderen uit gezinnen met middeninkomens tussen wal en schip dreigen te vallen”, zegt Rooderkerk. “In deze tijd van stijgende prijzen hebben ouders niet altijd meer het geld voor sportclubs of muziekles van kinderen. Daarom willen we maatschappelijke organisaties helpen meer kinderen te bereiken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *