ME wordt ingezet om rellen op Mercatorplein na overwinningsfeest Marokko te beëindigen

De driehoek heeft besloten om de ME in te zetten op het Mercatorplein. Daar ontstonden vanmiddag ongeregegeldheden na de overwinning van het Marokkaanse elftal op het WK. Via Twitter verzoekt de politie om dringend het Mercatorplein te verlaten.

Nadat het Marokkaans elftal vanmiddag met 2-0 won van België, stroomde het kruispunt tussen de Hoofdweg en de Jan Evertsenstraat vol met uitzinnige voetbalfans. Later sloeg de sfeer om en werd er onder meer zwaar vuurwerk afgestoken.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat de sfeer een uur na het begin van de feestelijkheden is omgedraaid. Op het plein is onder meer een auto in brand gestoken. Het zware vuurwerk wordt onder andere in de richting van de politie afgeschoten.

Marokko doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het WK. Dit jaar zijn de Leeuwen van de Atlas sterk begonnen. Nadat de wedstrijd tegen Kroatië met 0-0 gelijkgespeeld werd, won het team van oud Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui vandaag met 0-2 van België.

Het is pas de derde keer dat Marokko een WK-wedstrijd wint. De laatste dateert alweer van 1998. Toen werd Schotland in de groepsfase met 3-0 verslagen.

De drukte op het plein zorgt ervoor dat het verkeer in de omgeving zo goed als vast staat. Ook het openbaar vervoer moet zich aanpassen. Het GVB laat op Twitter weten dat tram 7 en 13 en bus 15 en 18 omrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *