ME ingezet om rellen op Mercatorplein na overwinningsfeest Marokko te beëindigen

De driehoek heeft besloten om de ME in te zetten op het Mercatorplein. Daar ontstonden vanmiddag ongeregeldheden na de overwinning van het Marokkaanse elftal op het WK. Via Twitter verzoekt de politie om dringend het Mercatorplein te verlaten. 

Het plein is inmiddels leeg. Bij de ongeregeldheden is één persoon aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk. De politie zegt niet uit te sluiten dat er in de loop van de week meer mensen naar aanleiding van de rellen opgepakt worden.

Nadat het Marokkaans elftal vanmiddag met 2-0 won van België, stroomde het kruispunt tussen de Hoofdweg en de Jan Evertsenstraat vol met uitzinnige voetbalfans. Later sloeg de sfeer om en werd er onder meer zwaar vuurwerk afgestoken.

Ook is op het plein onder meer een deelauto in brand gestoken. Het zware vuurwerk wordt onder andere in de richting van de politie afgeschoten. Kort na de eerste ongeregeldheden liet de politie weten dat de ME zich uit voorzorg klaarmaakte om omgeroepen te worden.

Op het moment dat de ME werd ingezet, was het al een stuk rustiger geworden op het plein. Volgens de zegsvrouw verloopt die ingreep zonder grote problemen. “De sfeer is nog wel wat onrustig, maar de meeste mensen die op het plein stonden zijn inmiddels al vertrokken.” 

Door de drukte wordt het kruispunt al de hele avond gemeden door bussen en trams. Eerder liet het GVB via Twitter weten dat tram 7 en 13 en bus 15 en 18 omrijden.

WK Voetbal

Marokko doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het WK. Dit jaar zijn de Leeuwen van de Atlas sterk begonnen. Nadat de wedstrijd tegen Kroatië met 0-0 gelijkgespeeld werd, won het team van oud Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui vandaag met 0-2 van België.

Het is pas de derde keer dat Marokko een WK-wedstrijd wint. De laatste dateert alweer van 1998. Toen werd Schotland in de groepsfase met 3-0 verslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *