Man opgepakt in Zuid tijdens landelijke politieactie in onderzoek drugshandel

Bij een inval in een pand in de buurt van het Vondelpark is vanochtend een Amsterdammer aangehouden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en handel in verdovende middelen.

De aanhouding volgt op een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met witwassen en handel in verdovende middelen. Ook op 21 andere plekken in binnen- en buitenland land werden er als gevolg van dat onderzoek verdachten aangehouden.

Invallen tot in Servië

Naast de verdachte uit Amsterdam zijn tot nu toe ook zes verdachten aangehouden in Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne en Nieuwerkerk aan den IJssel. De politie heeft ook invallen gedaan in het Limburgse Valkenburg, Montfoort, Den Haag en Denekamp. In Luxemburg en Servië worden ook panden doorzocht. De politie laat op Twitter weten dat de actie nog de hele dag duurt. 

Het onderzoek startte twee jaar geleden, toen de politie informatie kreeg over de drugshandel. In totaal hebben tussen de 500 en 600 rechercheurs aan de zaak gewerkt. “Dan kun je denken aan de mensen die vandaag de invallen doen en die eerder bureauwerk hebben gedaan”, zegt de politiewoordvoerder. “Als deze actie voorbij is, wordt er aan verder gewerkt met een kleiner team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *