Man krijgt 18 maanden cel voor gewapende overval op bouwmarkt Sloterdijk

Een 21-jarige man heeft van de rechter een celstraf van 18 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor een gewapende overval. De man viel op 25 mei met een vuurwapen een bouwmarkt in Sloterdijk binnen.

Met het wapen richtte hij op twee winkelmedewerkers. Toen één van hen de overvaller wilde tegenhouden, werd hij door de overvaller met het pistool op zijn hoofd geslagen. Bij het andere slachtoffer rukte de man vervolgens een tas met twee geldcassettes uit handen.

Een woordvoerder van de politie meldde die dag dat de man uiteindelijk in een worsteling raakte met een beveiliger. Die kreeg de overvaller onder controle, waardoor de politie de verdachte bij aankomst kon aanhouden.

Voorwaarden

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat de man te maken heeft met een autismespectrumstoornis, een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en een lichte stoornis in lachgasgebruik. De rechter neemt daarom het advies over om de man verminderd toerekeningsvatbaar te maken. Wel zitten er een aantal voorwaarden aan de straf. Zo moet de man onder meer meewerken aan reclasseringstoezicht en zich laten behandelen door de forensische geestelijke gezondheidszorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *