Luuk zoekt gestolen ketting die hij van zijn overleden vader kreeg: “Slaap er heel slecht van”

Tijdens een avondje uitgaan in Afas Live werd Luuk zaterdagnacht bestolen van zijn ketting. Hij kreeg het gouden sieraad drie jaar geleden van zijn vader, een paar dagen voor diens dood. Luuk doet er al dagen alles aan om de ketting terug te vinden, vooralsnog zonder resultaat. 

“Het was een leuke avond, we hadden wat biertjes gedronken en hadden het goed naar ons zin”, vertelt Luuk, die in het Limburgse Weert woont. Speciaal voor het feest kwam hij met zijn vriendin en nog wat vrienden naar Amsterdam. “Het gebeurde iets na half een ’s nachts”, vertelt Luuk verder. “We stonden bij de main stage vooraan toen ik ineens een vinger voelde tussen m’n nek en m’n ketting. Het gebeurde in een flits van een seconde. Het was donker en toen ik me omdraaide zag ik niemand meer. Wel was m’n ketting weg.”

Luuk zoekt vervolgens met z’n vrienden naar de ketting en vraagt later ook meerdere keren aan de beveiliging en de organisator van het feest of die zijn ketting hebben gevonden. Ook in de dagen daarna heeft hij contact met de concerthal, maar daar wordt de ketting niet gevonden.

“Een dag later merkte ik pas echt wat het met me deed”, vertelt Luuk. “M’n vader droeg de ketting zelf en gaf ‘m aan me vlak voordat hij overleed aan neuroblastoomkanker. Al drie jaar lang heb ik de ketting niet afgedaan en ik wil ‘m later aan mijn eigen kind kunnen geven. Het gaat me totaal niet om de waarde in geld, de waarde die de ketting voor mij persoonlijk heeft is zoveel groter.”

Sinds de diefstal doet Luuk er alles aan om de ketting terug te krijgen, vertelt hij. “Sinds zaterdag ben ik elke dag Marktplaats aan het afstruinen, op zoek naar de ketting. Ook op andere sites kijk ik of ‘ie te koop wordt aangeboden.” Luuk plaatste er een bericht op Instagram over en zijn vriendin maakte filmpjes die veel werden gedeeld op TikTok. Maar ook dat leverde nog niets op. 

“Het ergste wat er voor mijn gevoel mee kan gebeuren is dat de ketting wordt omgesmolten. Dus deze zoektocht voelt echt als een race tegen de klok”, zegt Luuk. “Ik ben op het punt dat ik misschien moet gaan accepteren dat ik ‘m niet terug ga krijgen, maar ik wil het eigenlijk nog niet opgeven.”

En daarom roept Luuk degenen die zijn ketting hebben op om deze terug te geven. “Ik ben echt niet boos op ze. Ik vind het ook prima als ze zich anoniem bij me melden. Zolang ik die ketting maar terugkrijg. Ik hoop dat ze, als ze dit lezen, zien wat die ketting voor mij persoonlijk betekent.”

Mensen die informatie hebben voor Luuk kunnen een berichtje sturen naar info@at5.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *