Liverpool-fans te spreken over service in Arena: “Niet behandeld als dieren”

Liverpool-supporters kijken, naast de voor hun positieve uitslag, terug op een mooi onthaal in de Johan Cruijff Arena. Een aantal fans van de Reds liet weten dat de service in en om de Arena er één is om te onthouden voor alle andere clubs die in Europa spelen. 

Net als Ajax waarschuwde Liverpool zijn supporters ook voor hun veiligheid voor de uitwedstrijd tegen Napoli. En net zoals de Ajax-supporters kregen de fans van de Engelse topploeg te maken met hele strenge regels in de Italiaanse stad. Dat het ook anders kan blijkt in Amsterdam.

‘Niet behandeld als dieren’

Voor de ruim 2.000 meegereisde supporters uit het westen van Engeland was de ontvangst in de Arena en door de medewerkers een frisse wind. “We werden niet behandeld als dieren”, schrijft één van de supporters. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe goed de politie, het personeel, de stewards en de fans gisteravond waren. Geen problemen.”

Ook de mogelijkheid om een biertje te kunnen drinken op de tribune was een aangename verwelkoming voor de Engelsen. In Engeland mag dat niet meer in het vak en bij Napoli was er überhaupt geen alcohol te koop.

Het gedrag van de politieagenten, stewards en het personeel van de Arena werd beschouwd als ‘nuchter’. Zo mochten de supporters na de wedstrijd het stadion verlaten, wat ook weer anders was dan de uren die sommige supporters in het stadion van Napoli moesten wachten. “Dit zou een blauwdruk moeten zijn voor alle toekomstige Europese uitwedstrijden”, prijst een andere supporter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *