Liveblog: Union Berlin-fans zingend de metro in

Ajax speelt sinds november vanavond weer een Europese wedstrijd. In de tussenronde van de Europa League nemen de Amsterdammers het op tegen het Duitse Union Berlin. Weet Ajax na een redelijk dramatische Champions League-campagne weer een stap in de goede richting te zetten?

Union Berlin is Europees gezien een redelijk onbekende naam. De club speelt pas sinds het seizoen 2019/20 in de Bundesliga, de hoogste competitie. Daar maakte de club echter uitstekende stappen: vorig seizoen plaatste Die Eisernen zich voor de Europa League en op het moment staat de club op de tweede plaats van de competitie, maar één puntje achter Bayern München. 

Het is niet de eerste keer dat Ajax tegen de Duitsers speelt. In 2020 stonden de twee ook al tegenover elkaar voor een oefenwedstrijd. Het werd uiteindelijk 2-2, Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp zorgden voor de doelpunten. De Duitsers hebben nu ook nog een link met Ajax: twee oud-Ajacieden spelen op het moment in het shirt. Spits Sheraldo Becker, die dit seizoen goed was voor acht doelpunten en zeven assists, en rechtsback Danilho Doekhi, die er vier wist te maken tot nu toe. 

De Duitsers werden in hun poule in de Europa League – met Union Sint-Gilles, Sporting Braga en Malmö FF – tweede en staan daardoor ook in de tussenronde. De huidige vorm van Berlin is er zeker één om rekening mee te houden: ze wonnen de laatste elf wedstrijden en scoorden daarin 29 doelpunten, terwijl ze er maar tien tegen kregen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *