Liveblog: Liverpool wint vakkundig, Ajax uitgeschakeld in de Champions League

Ajax neemt het voor de groepsfase van de Champions League op tegen Liverpool. De Amsterdammers hopen in de eigen Johan Cruijff Arena af te rekenen met de Engelsen en daarmee de droom op overwintering in het miljardenbal in leven te houden. 

Het gaat nu wel heel hard… Vlak na de 0-2 maakt Harvey Elliott er 0-3 van voor The Reds.

En het wordt nog erger voor Ajax. Nu is het plaaggeest Darwin Nunez die raak schiet. De Uruguayaan maakte vorig jaar nog het enige doelpunt tijdens Ajax – Benfica in de achtste finale van de Champions League (0-1).

De deksel op de neus voor Ajax, dat meerdere kansen krijgt, maar niet scoort. Vlak voor rust is het Liverpool dat via Mohamed Salah de score opent.

Bij die bal op de paal blijft het niet voor Ajax. Opnieuw een grote kans voor Berghuis. Even later moet een schot van rechtsback Sanchez door Liverpool-keeper Alisson gekeerd worden.

Er is afgetrapt in de Arena en Ajax vliegt uit de startblokken. Al na een paar minuten krijgt Steven Berghuis een levensgrote kans, maar inzet van de international raakt de paal.

Hoe zit het nou precies? Kan de ploeg van Alfred Schreuder nog dromen op de achtste finale van de Champions League of moet de blik al richting de Europa League? Dromen kan nog altijd, maar dan moeten de Ajacieden vanavond wel tot een uitstekend resultaat komen. 

Om de droom in leven te houden moet Ajax realistisch gezien met minimaal twee doelpunten verschil van Liverpool winnen. In de groepsfase van de Champions League telt bij een gelijk aantal punten het onderlinge resultaat. De Amsterdammers verloren in Liverpool met 2-1 en moeten daarom voor een beter resultaat met twee doelpunten verschil winnen. Als Ajax met één doelpunt verschil wint dan moet er tegen de Rangers hard aan het doelsaldo worden gespijkerd, er zit dan nog een verschil van negen doelpunten tussen. Bij winst is Ajax wel nog altijd afhankelijk van het laatste duel tussen Liverpool en Napoli.  

Bij een gelijkspel is de volgende ronde in het miljardenbal niet meer haalbaar. De Europa League is dan nog het hoogst haalbare. Als de Amsterdammers voor de twee keer onderuit gaan tegen Liverpool dan wacht volgende week in Glasgow nog een gevecht om de derde plaats met Rangers FC. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *