Leegloop Ajax-top gaat door: ook hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali vertrekt

Saïd Ouaali, de baas over de jeugdopleiding van Ajax, stopt aan het einde van het seizoen bij de Amsterdammers. Ouaali heeft de directie van de club laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen en dat het tijd is om het stokje over te dragen. 

Ouaali liep al sinds het seizoen 2011/12 rond op Sportpark De Toekomst. Vanaf 2014 was hij werkzaam als coördinator van de bovenbouw, een functie die hij vanaf 2015 combineerde met die van hoofd jeugdopleiding ad interim. In 2016 werd Ouaali officieel aangesteld als hoofd jeugdopleiding van Ajax. De 53-jarige Ouaali is het langstzittende hoofd jeugdopleiding in de clubgeschiedenis.

Ouaali kijkt met trots terug op zijn ruim elf jaar bij de jeugdopleiding van de Amsterdammers, dat in zijn ogen nog altijd de ‘levensader’ is van de club. “In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar noemt het vertrek van de hoofd jeugdopleiding jammer. “We hadden graag met hem verder gewild. Hij heeft op een goede manier leidinggegeven aan de opleiding, waardoor jeugdspelers meer en gerichtere uren op de club kunnen maken zonder het belang van school uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit debuteren zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega’s in onze opleiding.”

Frisse wind

Het vertrek van Ouaali past bij het beeld van de hervorming binnen de club van de afgelopen weken. Technisch manager Gerry Hamstra vertrok in april per direct en hoofdscout Henk Veldmate nam ook na zeven jaar afscheid van de club. 

Op de technische afdeling van Ajax begint een frisse wind te waaien. Met Jan van Halst als opvolger van Danny Blind in de Raad van Commissarissen. En in Sven Mislintat vonden de Amsterdammers, na een langdurige zoektocht, de nieuwe technisch directeur. Maar met het vertrek van Ouaali en Veldmate moeten de Amsterdammers nog twee belangrijke functies invullen de komende tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *