Koningspaar: Amalia woont niet meer in Amsterdam na dreiging

Prinses Amalia woont niet in meer in Amsterdam vanwege de dreiging dat haar iets overkomt. Dat zeiden koning Willem-Alexander en koningin Máxima zojuist in een gesprek met verschillende journalisten. 

De prinses woont weer bij haar ouders in Den Haag en komt alleen nog buiten om haar studie te volgen. Koningin Máxima zei tegen de journalisten dat het ‘grote consequenties’ voor haar dochter heeft en dat ze er geëmotioneerd door is. 

Heel trots

“Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben”, zei Máxima volgens de NOS. “Ik ben echt heel trots op haar hoe ze dat allemaal volhoudt, moet ik eerlijk zeggen.

Koning Willem-Alexander kon ‘niet omschrijven’ wat het met hem deed. “Het is echt heel zwaar.”

Kopstukken

Ongeveer een maand geleden meldde De Telegraaf dat uit nieuwe informatie zou blijken dat kopstukken uit het criminele circuit het op haar en premier Rutte hebben gemunt. Er zou rekening worden gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

De prinses volgt de studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze verhuisde in september naar de stad, er werd een woonruimte voor haar en een aantal andere studenten gehuurd. 

Een video van het persgesprek:

Op haar eerste collegedag werd de pers uitgenodigd, Amalia werd toen al beveiligd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *