Kale en Kokkie zien matig Ajax winnen vanuit skybox: “Bitterballen, lekker man!”

Altijd al willen ervaren hoe het is om een Ajax-wedstrijd samen met Kale en Kokkie te bekijken? Dan is dit jouw aflevering.  De oer-Ajacieden zijn uitgenodigd om Ajax – Emmen te bekijken vanuit een prachtige skybox. Helaas was de wedstrijd zeer matig, maar toch hebben de mannen er een mooie avond van gemaakt. 

Het was niet de avond van sprankelende aanvallen, maar vooral van stroef voetbal. “Waar zijn de één-tweetjes”, vraagt Kale zich af.

Kokkie snapt op zijn beurt weer niks van de intensiteit van Ajax. “Je zou denken dat die gasten er op klappen, je wilt toch tweede worden”, aldus Kokkie. Uitgerekend Jorge Sánchez had een zeer belangrijke rol voor Ajax tegen FC Emmen. De rechtsback maakte een goal en gaf een assist. “Dat zegt alles over deze wedstrijd”, vertelt Kale teleurgesteld na de wedstrijd.

Gele kaart 

De gele kaart voor Álvarez was voor Kale en Kokkie ook een domper. De verdediger kwam na een half uur stevig in en kreeg daarvoor alweer zijn tiende gele kaart van dit eredivisie-seizoen. Daardoor mist hij de topper tegen PSV. “Hoe krijg je het voor elkaar op die plek”, zegt Kokkie boos.

Kale is duidelijk: “Dit is ook een fout van Heitinga om hem op te stellen”. Uiteindelijk wint Ajax 3-1 onder toeziend oog van Kale en Kokkie. Volgende week staat de belangrijke pot tegen PSV op het programma. “Dat is de wedstrijd om het Champions League  voetbal”, zegt Kale. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *