Ingelast overleg burgemeester, politie en justitie over aanhoudende rellen Osdorp

De driehoek, bestaande uit burgemeester Halsema, politie en justitie, overlegt vanmiddag over eventuele maatregelen en hoe er verder wordt opgetreden rond de aanhoudende rellen in Osdorp. Drie avonden achter elkaar is het daar al onrustig. Dinsdagavond werden 26 jongeren opgepakt nadat de Mobiele Eenheid moest ingrijpen, één van hen zit nog vast. 

“Het moge duidelijk zijn dat geweld tegen hulpverleners en het hebben van onveilig gevoel bij buurtbewoners iets is wat de driehoek onacceptabel vindt”, zo schrijft de politie. “Daarom wordt gezocht naar een gezamenlijk én passend beleid met betrekking tot deze problematiek.”

“Dinsdagavond is het dieptepunt bereikt waarbij de Mobiele Eenheid heeft moeten optreden en ingrijpen”, aldus de politie. Agenten werden door de jongeren met zwaar vuurwerk bekogeld. In totaal werden 26 jongeren in de leeftijd van 14 tot 26 jaar aangehouden. Eén van hen, een minderjarige jongen, is aangehouden voor openlijke geweldpleging en zit op dit moment nog vast. De rest is weer op vrije voeten.

Aanhoudende rellen

Sinds zondagavond is het onrustig in Osdorp. Nadat er zondagavond op de kermis met vuurwerk werd gegooid, besloot burgemeester Halsema om de sluitingstijd te vervroegen van 22.00 uur na 19.00 uur. Maar ook op maandag- en dinsdagavond moest de politie massaal uitrukken richting Osdorp vanwege onrust in de wijk. 

Maandagavond voerde de politie charges uit om de rust in de wijk weer terug te laten keren. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken, daarbij vloog een vuilnisbak in brand. Dinsdagavond was het weer raak. Uiteindelijk moest de Mobiele Eenheid ingrijpen nadat de jongeren vuurwerk bleven afsteken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *