Hoogbejaarde man slachtoffer babbeltruc: “Op een nare manier in de val gelokt”

Een hoogbejaarde man wordt in juni het slachtoffer van een babbeltruc. Met zijn bankpas halen een man en vrouw vervolgens geld van zijn rekening. De twee staan op beelden die deze week te zien zijn in Bureau 020. 

Het slachtoffer wordt op 1 juni gebeld door een zogenaamde medewerker van een postbedrijf. Het bedrijf komt een pakketje leveren, wordt hem verteld. Even later staat er een vrouw aan de deur met een envelop. Het slachtoffer moet een euro bij haar pinnen, wat hij onder protest doet.

Waarschijnlijk wordt zijn pas op dat moment omgewisseld, want even later blijkt er bijna 2000 euro weg te zijn van zijn rekening. Een vrouw pint bij een Geldmaat aan de Pieter Calandlaan 500 euro. Even later gebruikt ook een man een pas. Hij koopt voor 1500 euro aan spullen bij een elektronicawinkel in West. 

“Helaas opnieuw een zaak waarin een ouder slachtoffer op een nare manier in de val is gelokt”, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. “Staat er nou iemand bij jou voor de deur met een soortgelijk verhaal en vertrouw je de situatie niet? Doe de deur dan dicht en schakel de politie in. En dat mag natuurlijk ook als je meer informatie hebt over de twee verdachten in deze zaak.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *