Hoe gastvrij is Floradorp? De Straten in de Binnenhofstraat

 In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de Binnenhofstraat in Noord. 

Pastelkleurige huizen, een ons kent ons mentaliteit en vooral een erg hechte gemeenschap. Vandaag zijn we in de Binnenhofstraat in Floradorp. Deze hechte gemeenschap is al ontstaan in de jaren 20, toen moeilijk plaatsbare gezinnen vanuit de verkrotte binnenstad hiernaartoe verhuisden. Dat resulteerde in een echte dorpscultuur. Is het dorpsgevoel vandaag de dag nog steeds te merken? Zijn mensen ‘van buitenafüberhaupt welkom in Floradorp?

Voor Hilbert was het aan het begin even moeizaam om zijn plekje hier te vinden. Er zijn redelijk wat opstootjes aan vooraf gegaan.  Gelukkig is Hilbert eindelijk geaccepteerd, voor zover hij weet. “Na zestien jaar mag je je toch wel een keer thuis voelen”. 

Tilmann komt oorspronkelijk uit Duitsland en is in de Binnenhofstraat terecht gekomen dankzij Stichting Woon. Zij bieden speciaal voor creatievelingen zoals kunstenaars en muzikanten woon- en werkruimtes aan, of beter gezegd; “atelierwoningen”. Hij is nu al twaalf jaar keramist en maakt onder andere keramieken straaljagers.  

We treden Marleens tuin binnen. “Laterrrrr” zegt ze tegen haar telefoon, en verwelkomt ons in haar paradijs. Van zelfgemaakte kommetjes op haar glazen tuintafel, een put beschermd door boeddhabeelden en een rieten kunstgalerie, tot een kast met een enorme kerstbal en een grote kikker erin. Creativiteit alom in Floradorp.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *